DOLAR 32,5641 0.05%
EURO 35,0263 0.42%
ALTIN 2.416,93-0,24
BITCOIN 2096862-3,39%
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

133 okunma

Türk İklimlendirme Sektörü, Macaristan ve Bölge Ülkelerde Ticari Etkinliğini Artırıyor

ABONE OL
01/03/2022 11:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticari heyet programı kapsamında Türkiye’den 23 firmanın iştirak ettiği bu önemli organizasyona Macaristan’dan 71 firma, Slovakya ve Çekya’dan ise 7 firma katıldı. Ticari Heyet organizasyonuna İSİB adına Yönetim Kurulu üyeleri Zeki Özen ve Ali Aktaş katıldılar. 

Heyet programının ilk oturumu öncesi Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Ticaret Müşaviri Meral Şengül, tüm katılımcılara Macaristan ve bölge ülkeleri hakkında bir bilgilendirme sunumu yaptı.

Heyet programı kapsamında ayrıca Slovak Association For Cooling Air Conditioning and Heat pumbs, Czech Association for Cooling and Air Conditioning Technology, Hungarian Chambers of Engineers dernekleri ile Macaristan Ticaret Odası yetkilileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, bu önemli organizasyon çerçevesinde heyetimizi Büyükelçilik konutunda verdiği yemekte ağırlayarak bilgi alışverişinde bulundu. 

Macaristan’a gerçekleştirdikleri ticari heyet organizasyonun başarı ile tamamlandığını ifade eden İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aktaş, toplantılar ve ziyaretler ardından şunları söyledi: “Macaristan, Türk İklimlendirme Sektörü açısından stratejik öneme sahip bir ülke. Her sene yaklaşık 5 milyar dolar iklimlendirme sektörü ithalatı yapan Macaristan, Türkiye için çok ciddi bir pazar. Türk İklimlendirme Sektörü, şu anda Macaristan iklimlendirme sektörü ithalatının yüzde 2’sini karşılıyor.   Organizasyonumuza katılan firmalarımız bu görüşmelerde ihracata dönüşecek birçok bağlantı gerçekleştirdi. Macaristan’da önümüzdeki yıllarda pazar payımızı yüzde 5 seviyelerine getirmek istiyoruz. Yaptığımız pazarlama, iletişim ve eğitim faaliyetleri ile ülkeler ve sektörler arası ilişkilerin daha da yukarılara çıkacağını ve ihracat hedeflerimizi daha da yükselteceğimizi düşünüyoruz. Firmalarımız için görüşmelerin ihracata dönmesi amacıyla toplantılar ardından da firmalarımıza desteğe devam edeceğiz.”

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.