DOLAR 32,5145 -0.11%
EURO 34,9729 0.37%
ALTIN 2.424,550,07
BITCOIN 2101694-3,15%
İstanbul
20°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

172 okunma

İSTANBUL TİCARET BORSASININ 9 ALTIN YILI

ABONE OL
21/10/2022 09:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsacılık Hizmetleri

Yasayla tanımlanmış borsacılık hizmetlerinin eksiksiz ve kaliteli bir biçimde gerçekleştirilmesi için borsa organları etkin olarak çalıştırılıyor, hizmet kalitesinin artırılması için konusunda uzman eğitmenler ile kesintisiz eğitimler düzenleniyor. 

Haftalık Yönetim Kurulu, aylık meclis ve meslek komiteleri toplantıları aksatılmadan gerçekleştiriliyor. Bu toplantılarda üyelerin sektörel sorunları ele alınıyor, çözüm önerileri geliştirilerek karar alıcılara iletiliyor. Yılda iki kez gerçekleştirilen meslek komiteleri müşterek toplantılarında alınan kararlar madde madde takip edilip uygulanıyor.

Pandemi dönemi tam kapanma sürecinde dahi online toplantılar ile eğitim çalışmaları kararlılıkla sürdürülerek, üyelerimizin gelişim sürecine katkı kesintiye uğratılmadı. İSTİB Akademi çatısında kurumsallaşan eğitim faaliyetleriyle hem çalışanlar hem de üyelerimize yönelik eğitimler düzenleniyor, borsanın hizmet kalitesi geliştirilirken, üyelerin rekabet gücüne katkı sağlanıyor. Borsa hizmet kalitesinin artırılması için eğitim çalışmalarının yanında bilgi işlem altyapısı sürekli geliştiriliyor, iş süreçleri hızlandırılıyor.

Bu dönemde iki kez hazırlanan stratejik planlar sayesinde geliştirme çalışmalarının sürdürülebilir hale gelmesi de sağlandı. İstanbul Ticaret Borsası, tüm bu çalışmaların etkisiyle TOBB A Sınıfı Akredite Borsa olmaya hak kazandı. İstanbul Ticaret Borsası, kaliteli hizmet anlayışının bir başka yansıması olan ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesine de sahip olarak çalışmalarını sürdürüyor. 

İstanbul Ticaret Borsası hizmet kalitesini artırarak üyelerine daha iyi borsacılık hizmeti vermek için dünya çapında birçok ticaret borsasının işleyişi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Uluslararası borsaların çalışmalarını izlemenin yanında hem kardeş borsalar, hem de Türkiye’nin önemli borsalarıyla kıyaslama çalışmaları yürütüyor, bu sayede hizmet kalitesini çeşitlendiriyor ve mükemmelleştiriyor.

Yeni dönemde İstanbul Ticaret Borsası’na yeni binalar da kazandırıldı ve mevcut yapıların geliştirilmesi çalışmaları gerçekleştirildi. Borsa üyelerinin yoğun olarak faaliyet gösterdiği Bayrampaşa’da 16 bin metrekarelik bir ofis binası ve tarihi yarımadanın en önemli binalarından biri olan Eminönü’ndeki Güneş Han satın alındı, Tuzla Hizmet birimi yenilendi ve fiziksel kapasitesi artırıldı.

Üye odaklı Borsacılık Çalışmaları

İstanbul Ticaret Borsası, sürekli geliştirdiği borsacılık hizmetlerini üye ve sektör odaklı çalışmalarıyla taçlandırıyor… İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, 2013 ve 2018 yıllarındaki seçimlerden sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı olarak görev aldı ve üye sorunlarının çözümü için etkin çalışmalar gerçekleştirdi.

Yerel Yönetimlerden Bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığına kadar, yapılan girişimlerle birçok sorun çözüme kavuşturuldu. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz ve Meclis Başkanı Bülent Kasap’ın vizyonlarıyla, 2013 yılından beri önemli akademisyenlerle çalışan İstanbul Ticaret Borsası, bu sayede ayağı yere basan, kanunlarla uyumlu çözümler üretiyor ve sonuç alıyor.

·         Çeşitli ürünlerin gümrük tarifelerinin düzenlenmesi

·         Tarımsal ürünlerde İthalat ve ihracat kısıtlamalarıyla ilgili gelişmeler

·         Yem ve gübrede KDV istisnası

·         Bazı baharat ürününde gümrük vergisi indirimi

·         Taşınır rehin kanunu

·         Kredi Garanti Fonu’nun kefalet kapasitesinin arttırılması

·         Defalarca tekrarlanan TOBB Nefes Kredisi

·         Covid 19 pandemisi sürecindeki çalışmalar

·         İstanbul Ticaret Borsası’nın aktif olarak dâhil olduğu hizmet ve çalışmalardan bazıları.

İstanbul Ticaret Borsası ulusal ve uluslararası ticareti ve sektörleri temsil eden organizasyon ve kurumlarda üye olarak, temsil ettiği sektörlerin sorunlarının çözümüne katkı sağlıyor. Bununla birlikte Hissedarı olduğumuz; önemli kuruluşların çalışmalarına aktif olarak katılıyor, Türk ekonomisine değer katmak için çabalıyoruz.

Borsa Meydanı

Gıda sektörünün sorunlarının tüm paydaşların katılımıyla ele alındığı “Borsa Meydanında Sektörler Konuşuyor” toplantılar serisi 2022 yılında hayata geçirilen önemli bir proje. Güvenilir Ürün Platformunun desteğiyle yürütülen toplantılarda, siyaset, bürokrasi, üniversite, sivil toplum ve sektör temsilcileri sorun ve çözüm önerilerini dile getiriyorlar.

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantıların sonuçları medyada geniş yankı buluyor ve daha sonra da kitaplaştırılarak paydaşlara dağıtılıyor.

İSTİB Kart

Sağlık hizmetlerinden eğitime, akaryakıttan konaklamaya, yeme-içmeden özel etkinliklere, giyimden teknolojiye kadar uzanan geniş bir yelpazede, çeşitli markalarla iş birliği yaparak ayrıcalıklı fırsatlar ve faydalar sunma amacıyla hazırlanan İSTİB Kartlar üyelerimize dağıtılmaya başladı. İstanbul Ticaret Borsası üyesi olmanın avantajını yaşatan İSTİB Kart ile onlarca firmadan sayısız ürün ve hizmete avantajlı bedellerle ulaşılabiliyor, anlaşmalı firmalara her geçen gün yenileri ekleniyor.

COVİD-19

İstanbul Ticaret Borsası, tüm dünyayı etkileyen COVİD 19 pandemisi boyunca üyelerinin sorunlarına çözüm önerileri sunmanın yanında gıda tedariki ve güvenliği konusunda çeşitli çalışmalara imza attı.

Özellikle kapanmalar sırasında bazı sektörlerin açık kalabilecek işyerleri arasına alınması, devlet desteklerinin genişletilmesi ve artırılması, gıda konusundaki bilgi kirliliğinin giderilmesi amacıyla basın bültenleri hazırlanması ve televizyon röportajlarına katılınması yanında tüm bu çalışmaların özetlendiği bir de kitaba imza atıldı.

Gıda İsrafı

Yıllardır süren Borsa depolarındaki kadim tohumların ıslahı gibi önemli projelerine yenilerini ekleyen İstanbul Ticaret Borsası, son yıllarda gıda israfının önlenmesine yönelik çalışmalarıyla öne çıktı.

Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşturulan Gıda İsrafının Engellenmesi Komitesi üyeleri; kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla kamu spotları hazırladı. Siyaset, bürokrasi, belediyeler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak çözüm önerileri araştırdı. Basın bültenleri yayınladı. Röportajlar verdi. Çeşitli panel ve konferanslara katıldı.

Tüm bu çalışmalar, üniversite öğrencilerinin katılımına açık önemli bir yarışma ile taçlandırıldı. Üniversite öğrencilerinin gıda israfının önlenmesine yönelik projeleriyle katıldığı yarışmada 48 üniversiteden 76 proje değerlendirildi. Ödüle layık görülen 5 proje toplam 120 bin lira para ödülü ile desteklendi.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası Acenteliği

İstanbul Ticaret Borsası, tarım bazlı ticarete önemli katkı sağlayacağına inandığı Ürün İhtisas Borsası çalışmalarına aktif olarak katılıyor. TÜRİB’in İstanbul’daki tek Acentası olarak bu yeni yatırım alanındaki çalışmalarını sürdürüyor.

İSTİB-Akademi

Yeni dönemde kurulan İSTİB Akademi’de üyelerin taleplerine göre eğitimler veriliyor. Bugüne kadar onlarca eğitim programından yüzlerce üyemiz yararlandı.

Ulusal ve Uluslararası Fuarlara Katılım

İstanbul Ticaret Borsası, üyelerinin Avrupa ve dünyanın en önemli gıda fuarlarına ziyaretçi ve iştirakçi olarak katılmalarını sağlıyor. Üyelerinin Türkiye’deki fuarlara Borsa standında katılmaları için yer tahsis ediyor.

Bilgi, Rapor ve İstatistikler

İstanbul Ticaret Borsası konusunda uzman akademisyenlerin katkıları ile gıda sektörleri hakkında raporlar ve kitaplar hazırlayarak üyelerinin ilgisine sunuyor. Ayrıca, ulusal ve uluslararası istatistikleri ve fiyat bültenlerini üyelerinin bilgisine günlük olarak sunmaya devam ediyor.

Basın Yayın Faaliyetleri

İki ayda bir yayınlanan Borsa Aktüel dergisi ve ayda bir yayınlanan İSTİB Haber gazetesi ile üyelere, karar alıcı ve paydaşlara borsanın sesi ulaştırılıyor, çalışmalarımızla ilgili bilgiler veriliyor.

Üniversitelerle işbirliği yapılarak hazırlanan sektörel kitaplara sürekli yenileri ekleniyor. Web sitesi, sosyal medya hesapları ve maillerle üyelerimizin ilgi duyacağı gelişmeler paylaşılıyor, borsa faaliyetleri duyuruluyor.

93 Yıllık Birikim Kayıt Altında

İstanbul Ticaret Borsası’nın kurulduğu 1924 yılından bu güne kadar almış olduğu tüm yönetim kurulu ve meclis kararları taranarak dijital ortama aktarıldı ve araştırmacıların hizmetine sunuldu.

Sosyal Sorumluluk

Burslar ve okul yardımlarının yanında, ramazan yardımları, afet yardımları ve devletimizin desteklediği kampanyalara verdiğimiz katkılarla, kurucu üye olduğumuz ve temsil edildiğimiz kurum ve kuruluşlardaki çalışmalarımızla, sosyal sorumluluk çalışmalarımızı çeşitlendiriyoruz.

Projeler

Gerçekleştirilen bu çalışmalardan aldığımız güçle, geleceğin borsası için de projelerimizi sürekli geliştiriyoruz.

·         Güneş Han’da yeni ve modern bir hizmet binası

·         Yeni hizmet binamızda hizmete sunacağımız uluslararası kalitede akredite laboratuvar

·         Çok yakında hizmete girecek zeytinyağı tadım laboratuvarı

·         Tuzla Hizmet Binasında güneş enerjisi üretim tesisi

·         Katma değerli tarım ürünlerini yaygınlaştırmayı hedefleyen yeni projesi, yarının İstanbul Ticaret Borsası’nın habercisi çalışmalar

Sadece Borsa Değil

İstanbul Ticaret Borsası son 9 yılda gerçek bir sivil toplum kuruluşu gibi çalıştı, üyelerinin haklarını korumak, pazarlarını geliştirmek, sektörün sorunları çözerek üretim ve hizmet süreçlerini iyileştirmek için çaba gösterdi…

İstanbul Ticaret Borsası üyeleri için sadece borsa değil gerçek bir çatı örgütü oldu ve olmaya da devam edecek…

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.