DOLAR 32,5909 0.08%
EURO 35,0268 0.43%
ALTIN 2.423,230,02
BITCOIN 2097294-3,42%
İstanbul
20°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

119 okunma

İMMİB’ ten iş dünyasının yeni ihracat rehberi

ABONE OL
13/03/2022 14:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İMMİB uzmanları ihracatın bugününü ve yarınını kaleme aldı

Kitapta; pandemi başta olmak üzere, Brexit, Avrupa Yeşil Mutabakatı, 3D yazıcılar, dijital dönüşüm gibi Türkiye’de ve dünyada yaşanan siyasi ve teknolojik pek çok gelişmenin uluslararası ticaret üzerindeki etkisini farklı açılardan ele alan makaleler bulunuyor.

İhracata ilişkin her konuda uzmanları aracılığı ile hizmet veren İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), son yıllarda Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmelerin ihracata etkilerine yönelik, İMMİB’in uzman kadroları tarafından kaleme alınan, 13 farklı makaleden oluşan ‘Uluslararası Ticaret Üzerine Hibrit Perspektiflerle Değerlendirmeler’ isimli kitabı yayınladı. Kitapta; Brexit sonrası Avrupa ve Birleşik Krallıkla ticaretten Covid-19 salgını etkisinde yeniden şekillenen pazarlama ve satış yöntemlerine, Avrupa Yeşil Mutabakatı’ndan dijital dönüşüme ve 3D yazıcılara kadar iş dünyasının gündemindeki başlıklar bulunuyor. Basılı ve dijital seçenekleri ile okuyuculara sunulan kitapta; alanının uzmanları tarafından titizlikle hazırlanmış, açık ve net bir dille ifade edilmiş güncel bilgiler sunuluyor.

İMMİB için bir ilk…

‘Uluslararası Ticaret Üzerine Hibrit Perspektiflerle Değerlendirmeler’ kitabının, iş ve akademik dünyaya katkı sunmak amacıyla hazırlandığını ifade eden İMMİB Genel Sekreteri Dr. Selahattin Armağan Vurdu, “İçinde bulunduğumuz süreci uygun biçimde analiz edebilmek ve doğan fırsatlardan sağlıklı şekilde faydalanabilmek adına İMMİB bünyesindeki kıymetli çalışma arkadaşlarımızdan oluşan bir yazar grubu, bu kitabı kaleme aldı. Küresel çapta yaşanan ve ticari operasyonları doğrudan etkileyen olaylardan dijitalleşme faaliyetlerine, ihracat çalışmalarından ticari anlaşmalara kadar geniş bir perspektifte okurların beğenisine sunulan bu kitap, İMMİB’in akademik makaleler içeren ilk kitabı olması nedeniyle bizim için ayrı bir öneme sahip.” dedi.

Pandemi önceliklerimizi hatırlattı

Küresel arenada söz sahibi olabilmek için dijitalleşmeyi sağlamak gerektiğini vurgulayan Vurdu, Covid-19 salgınıyla birlikte dijitalleşmenin hızlandığını ve bu sürece ayak uyduran firmaların, verimliliğinin arttığını kaydetti. Vurdu, “Dünya, sanayi 4.0 konsepti ile yapay zeka, nesnelerin interneti, insansız fabrikalar, artırılmış gerçeklik, otonom robotlar, bulutbilişim gibi konuları konuşurken Covid-19 pandemisi gerçeği ile karşılaştı. Bu da bize insanoğlunun bir yandan aslında ne kadar naif, kırılgan ve korunmasız olduğunu, bir virüsle mücadelenin bütün önceliklerin yerini alabileceğini ve hayatta gerçekten nelere öncelik vermemiz gerektiğini hatırlattı. Diğer yandan yaşadığımız çevre sorunları; yaşlı dünyamızın kaynaklarını ne kadar hor kullandığımızı, sürdürülebilirlik için ortak akıl ve gayretle düşünmek ve çalışmak durumunda olduğumuzu ancak bu yolla güçlüklerin üstesinden gelebileceğimizi gösterdi.” şeklinde konuştu.

İMMİB tarafından yayına hazırlanan ‘Uluslararası Ticaret Üzerine Hibrit Perspektiflerle Değerlendirmeler’ isimli kitap; D&R, Idefix, Kitap Yurdu gibi seçkin yayınevlerinin yanı sıra HiperKitap aracılığı ile de dijital olarak temin edilebiliyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.