DOLAR 32,5935 0.24%
EURO 34,8319 0.45%
ALTIN 2.416,13-0,67
BITCOIN 21506580,40%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

104 okunma

ESDER: Fiyatlar yüksek kur öncesine dönmeli

ABONE OL
19/08/2022 23:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çelikus iyi örneklere de dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti ‘Bazı esnaflarımızın basında da yer aldığı şekilde devletin uyarısına, müşterilerin tepkisine gerek kalmadan gerekeni yaptığı görüşmüştür, ülke adına hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz.’

ESDER genel başkanı Çelikus esnafın tek başına fiyatları düşürmede yeterli olmayacağını dile getirerek ‘Ancak toptancıların, tedarikçilerin ve üreticilerin aynı hassasiyeti göstermesi lazım. Dolayısıyla esnafımız ürünleri indirimli alırsa, indirilmiş fiyatlardan satabilecektir.’

Kur şişirilmesi ile hızlıca arttırılan fiyatların aynı şekilde düşük kurda da aynı hızda indirmesini bekliyoruz

Marketlerin fiyatları düşürmemede ısrar etmesine de değinen Çelikus ‘Burada en önemli husus kurun şişirilme ile birlikte günlük hatta saatlik etiketleme yapıldığı gibi otomatik fiyat değiştiren kamuoyunda 3 harfli marketler diye şöhret bulan market zincirlene çağrıda bulunmak istiyoruz. Nasıl kurdaki yükselmenin anında fiyatlara zam olarak yansıtıp mutfaklarda yangın çıkarıldıysa, tekrar bu yangının söndürülmesi gerekmektedir.’ Diyerek çağrıda bulundu.

Ahilik ahlakının yaşatılmasının bu gibi olaylarda öne çıktığını söyleyen Çelikus ‘Sosyal barış içindeki ülkemizin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın bir göstergesi olarak derhal herkes üstüne düşeni yapmalı. Yüzyıllardır geleneğimiz olan Ahiliğin ilkelerinin uygulanması, toplumsal barışın bütün boyutlarıyla yaşanması temin edilmiş olacaktır.

Sosyal barış için herkes üstüne düşeni yapmalı

Konuyla ilgili sadece esnafa değil tüm topluma çağrıda bulunan Çelikus ‘Herkesin; üretici, tedarikçi, esnaf, sanatkâr, market, sanal pazar yerleri, ticaret erbabı, sanayici ve ticaret yapan herkesin helal bir para kazanması için kurun düşürülmesi ile birlikte fiyatlarını düşmeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olup, piyasayı takip edip ve sosyal ağ uygulamaları gibi mecraları kullanarak Ticaret Bakanlığına, Zabıtaya, Esnaf odalarına ve ilgili yetkililere bildirmelerini söylüyoruz. Ticaret Bakanlığı yetkililerinin de bu işi amansız bir şekilde takip etmesini, mutfaktaki ateşi söndürmelerini bekliyoruz. Haksız ve helal olmayan hiçbir kazanç ne bunu sağlayana, ne ailesine, ne de ülkesine bir huzur getirir. Bu inançla ticaret erbabından hassasiyet bekliyorum.’ Dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.