DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074522-1,87%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

96 okunma

Beyniniz hakkında ne biliyorsunuz?

ABONE OL
04/09/2022 04:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Beyniniz Hayatınızı Nasıl Şekillendirir?”

‘‘İnsanlar için kendi beyninin incelenmesinden daha hayati bir araştırma konusu olamaz’’ inancıyla yola çıkan Nörolog Doktor Ece Balkuv’un “Beyniniz Hayatınızı Nasıl Şekillendirir?” isimli ilk kitabı 7 Ağustos’ta Müptela Yayınları’ndan çıktı. İnsan bilincinin gizemlerine ışık tutan kitap, Balkuv’un tüm bilgi birikimi, çalışmaları ve deneyimlerini anekdotlar şeklinde yazdığı eğlenceli üslubuyla da dikkat çekiyor. Balkuv’un “Türkiye’deki ilk popüler nörobilim kitabı” diyerek altını çizdiği kitap, 12 bölümden oluşuyor ve 230 sayfa.

“Beynin, kişiliğimizi, bilincimizi, ruhumuzu oluşturduğu gerçeği ilk olarak nasıl bir kaza sonucu ortaya çıktı? Aldığımız her kararda farkında olmadığımız şeylerden mi etkileniyoruz? Gerçek gerçekten gerçek midir? Beynimiz dış dünyayı olduğu gibi mi algılar yoksa ‘durumu idare mi eder?’ Özgür irade bir hayal midir? Hiçbir psikiyatrik bozukluğu olmaksınız vahşi cinayetler işleyen insanlar neden böyle davranırlar? Duygularımızın, yeni ortaya çıkan şaşırtıcı görevleri nelerdir? İnsanlık tarihinin, yaklaşık 100 yılda tamamlanan en önemli çalışması nedir? Çocuklarda sağlıklı beyin gelişimi için neler yapmalıyız? Hayattaki başarının öngörülebilirliğini ölçen en güvenilir yöntem nedir? Pozitif düşüncenin gücü gerçek mi yoksa şarlatanlık mı? Yaşlı ve ciddi beyin hasarlı hastalarda bile hızla iyileşme sağlayan rehabilitasyon yöntemi nedir? Doğuştan ve sonradan kaza eseri edinilmiş doğaüstü güçlere sahip insanlar hakkındaki bilimsel açıklama nedir?” gibi daha pek çok soruyu yanıtlayan kitap, cadı avlarından trajik tedavi yöntemlerine nörolojinin geçmişindeki saklı öykülerini gün ışığına çıkarmasının yanında, telekineziden yapay zekaya nörolojinin geleceğini şekillendirecek tüm büyük bilimsel çalışmaların da meta-analizini yapıyor.

Son olarak kitapta beden dondurmadan dijital zihne, ölümsüzlük ve ölüme yakın deneyimler üzerine yapılan tüm çalışmaların sade ve kısa özetini bularak malum sonla ilgili pek çok bilinmeyenin çoktan aydınlatıldığını göreceksiniz.

Arka kapaktan:

‘‘İnsan doğasına ve beyninize sonsuza kadar farklı gözlerle bakmanızı sağlayacak bu kitap kesinlikle nörobilim alanında okuyacağınız en iyi, en dürüst ve en keyifli kitap. Öğrendiklerinizden çok etkileneceksiniz. Bir solukta okunuyor.’’ – Doç. Dr. M. Tayyip Kadak / Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı  

‘‘Kafatasının içindeki karanlıkta yaşayan gizemli doku beyin, gerçekliğimizi nasıl belirler? Zihnin dünyasını gözler önüne seren nörobilimsel öykünün klinik anekdotlarla zenginleştirilerek bu kadar kolay anlaşılır bir üslupla yazılması çok etkileyici. Şaşırtıcı şekilde sürükleyici.” – Prof. Dr. Nihal Işık / Okan Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı

‘‘Yüzyıllar öncesinden günümüze uzanan, hâlâ birçok bilinmeyenle dolu nörobilimsel öykünün trajik ve heyecan verici yönleriyle olağanüstü sade ve yalın bir dille, eğlenceli ve akıcı bir üslupla anlatılması gerçekten övgüye değer. Bilimsel araştırma derin bir kültür birikimiyle sentezlenmiş. İnsan zihninin ufkunu açan, mutlaka okunması gereken, gelecek kuşaklara kalıcı bir eser.” – Doç. Dr. Semih Naci Balak / İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirürji Kliniği

Uzm. Dr. Ece Balkuv hakkında:

1984 tarihinde İstanbul Kadıköy’de doğdu. Orta ve lise öğrenimini Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde tamamladı. 2000’de Los Angeles UCLA Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi aldı ve aynı yıl Fransızca Felsefe Olimpiyatları’nda ikincilik ödülü kazandı. Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim gördü. Pratisyen tabip ünvanlıyla mecburi hizmetini Van’da tamamladı. Ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöroloji asistan doktoru olarak göreve başladı. Uzman doktor devlet hizmet yükümlülüğü kapsamında Ağrı Devlet Hastanesi’nde bir müddet görev yaptıktan sonra hâlen görev yaptığı Üsküdar Devlet Hastanesi Nöroloji Kliniği’nde çalışmaya başladı. 2013’te Ulusal Nöroloji Board Sınavı’nı başarıyla geçti. 2017’de Venedik’te düzenlenen Avrupa Nöroşirurji Birliği Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı. 2019’da İtalya Lanciano ve Fransa Paris’te Alzheimer Hastaları ile çalıştı. (Broca Geriyatri Hastanesi ve Résidence les Glycines Huzurevi) Çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış makaleleri ve kongrelerde sunulmuş bilimsel çalışması mevcuttur. İngilizce, Fransızca ve İtalyanca konuşabilmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.