DOLAR 32,5459 -0.02%
EURO 34,8787 -0.01%
ALTIN 2.425,50-0,17
BITCOIN 2077646-3,42%
İstanbul
20°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

174 okunma

BEBKA Dene Yap Atölyesi, Milli Teknolojinin bel kemiği olacak

ABONE OL
10/07/2022 23:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda geleceğin bilim insanlarını yetiştirecek ve BEBKA binasında hizmet verecek olan DENEYAP Bursa Nilüfer Atölyesi’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

‘AYAK UYDURAMAYAN OYUN DIŞI KALACAK’

DENEYAP Bursa Nilüfer Atölyesi’nin de açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilmesi dolayısıyla gururlu olduklarını belirten Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın öncülüğünde TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ortaklığında kurulan DENEYAP Teknoloji Atölyesi, Bursa’da yenilikçi teknoloji üretimine zemin hazırlamak amacıyla yeni hizmet binamızda faaliyete geçti. Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerimizin bulunduğu bölgeyi kalkındıracak ve teknoloji üretim iklimi oluşturacak her türlü gelişmeyi yakından takip ediyor, gençlerimizin bu konularla daha yakından ilgilenmesini sağlamak için yoğun çaba gösteriyoruz. Dijital dönüşüme ayak uyduramayanların oyun dışı kaldığı günümüzde, ülkemizdeki gençlerin teknoloji üretebileceği atölyelere kavuşması çok önemli” dedi.

50 BİN TEKNOLOJİ YILDIZI YETİŞTİRECEK

11. Kalkınma Planı’nda DENEYAP ile 50 bin teknoloji yıldızı gencin yetiştirilmesi hedeflendiğini de belirten Zeki Durak, “Bursa ilimizdeki öğrencilerimizin Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta 36 ay boyunca atölyemizden ücretsiz eğitim alacak olması hem Bursa’yı hem de bölgemizi teknoloji üretiminde daha da ön plana çıkaracaktır. Gençlerin temel teknoloji bilgilerini harmanlayarak, proje üretme kabiliyetlerini geliştirecekleri bu atölyeler ile öğrencilerin takım çalışmasını öğrenmesini, araştırma becerisi kazanmasını ve prototip üretmesi hedeflenerek geleceğin yüksek teknoloji üretimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bursa’nın ilk DENEYAP Atölyesinin Ajansımızın hizmet binasında hizmete girecek olmasından dolayı mutlu ve gururluyuz.” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.